Servis za skije

Popravljamo i servisiramo skije i snowboard. Prodaja i najam opreme za skijanje.

Korisni savjeti

Želimo vam olakšati izbor kvalitetne i pristupačne opreme za sportske aktivnosti. Ovdje ćemo se potruditi objasniti osnovne stvari koje bi trebali znati kod izbora proizvoda i opreme. Svakako nam se javite za više savjeta ili ako imate kakvih pitanja. Posjetite našu trgovinu, a više informacija kako doći do nas možete pronaći ovdje


Savjeti za skijaše

Kontrola ski opreme

Kontrola ski opreme

U svakom slučaju jedan od prvih savjeta je da servis svoje opreme prepustite specijaliziranim servisima ( Mr. Big Sport) gdje će profesionalci obaviti svoj dio posla.

Popravak klizne plohe

Najveća i najvidljivija oštećenja, razne ogrebotine, rupe ili slično u sevisu se tretiraju raznim sredstvima za reparaciju, popunjavanju istih, brušenjem podloge i voskanjem dobivamo na novo spremnu kliznu površinu koja je spremna na nove izazove.

Samo brušenje se vrši na raznim tipovima strojeva sa razim vrstama brusnog materijala. Skije i bordovi se bruse radi dobivanja tako zvane strukture koja je potrebna da bi razne vrste voskova i pasta koje se nanesu na podlogu skija bolje prijanjale te da bi klizna površina reagirala sa što manje trenja koje se javlja u dodiru sa snjigom te da bi ista podloga trajala što duže u što idalnijem stanju.

Brušenje rubnika

Zavisno od načina skijanja bruse se i rubnici. Brušenjem rubnika dobivate veću kontrolu skija ne podlozi, a sami kutovi brušenja kojih može biti više, zavisi od načina vašeg skijanja, podloge na kojoj ćete skijati te vrste i kvalitete skija koju koristite.

Mazanje voskom

Završna faza u servisu ski podloge je nanašanje voska na kliznu površinu. Vosak će pridonjeti tome da se trenje između skija i podloge smanji te da zaštiti samu podlogu od manjih oštećenja. Vosak nakon sezone skijanja doprinosi dužem očuvanju podloge i rubova od prohrđavanja.

Kontrola vezova

Jedan od najbitnijih dijelova ski opreme su vezovi. Ispravnim održavanjem i servisom vezova izbjegavate moguće ozljede pri raznim padovima ili iznenadnim ne kontroliranim situacijama na stazi jer će vas dobro podešeni vezovi dobro osloboditi skija u neželjenoj situaciji ili obrnuto sačuvati pance na skijama kada je to potrebno.

U velikoj većini sličajeva najbitnije je podešavanje same kilaže skijaša na određene parametre na vezovima, ali isto tako treba uzeti u obzir i vaše zananje skijanja i dob te po tome odrediti koja je sila vezova najoptimalnija za vas.

Zašto stručno servisirati svoju skijašku opremu

U današnje vrijeme kada svi žele samo brže, više, jače pa tako i na ski terenima najbitnija stavka da biste to ostvarili je sigurnost. Sigurnost skija i bordova koja je svakom skijašu bitna može se dobiti redovitim, barem jedan do dva puta godišnje, posjetom nekom od specijaliziranih servisa ski opreme u vašem gradu ili bližoj okolici.

S obzirom da je skijaša svakim danom sve više, a želje i potrebe su različite da ne biste razbijali glavu šta i kako kada dođete na skijalište, prije nego što krenete posjatite neki od vama bližih servisa.

Posjetite Mr. Big Sport!